Calcaie crapate - cauzele pentru care apar si cum poti scapa de aceasta problema inestetica

Calcaiele uscate si crapate sunt o problema des intalnita la femei. Neingrijite corespunzator, calcaiele prezinta un aspect inestetic si pot crea chiar si disconfort. Din fericire, exista tratamente pentru aceasta problema, insa, este important de stiut si care sunt cauzele pentru care calcaiele devin uscate. 

Descopera in urmatoarele randuri care sunt motivele care stau la baza calcaielor crapate, dar si cateva tratamente menite sa te scape de ele.

De ce crapa calcaiele?

Atunci cand pielea calcaielor este afectata de diversi factori, crapa si ofera un aspect inestetic. Desi multa lume considera ca aceasta problema trece de la sine, lucrurile nu stau tocmai asa. In plus, calcaiele crapate pot indica si alte probleme de sanatate, pentru care se recomanda analize medicale specifice.

Lipsa hidratarii, obezitatea, o igiena improprie, diverse boli ale pielii sau purtarea unor pantofi incomozi sunt cateva cauze pentru calcaiele crapate. Este recomandat sa ai in vedere cateva tratamente dedicate, pentru a putea obtine o piele sanatoasa si frumoasa. 

Calcaie crapate din cauza deshidratarii

Deshidratarea este o cauza comuna a calcaielor crapate. Cei doi litri de apa pe zi recomandati de specialisti ajuta intregul organism sa functioneze optim. Elasticitatea pielii se pastreaza cu ajutorul consumului corect de apa, in fiecare zi. De asemenea, pielea trebuie hidratata si din exterior, cu ajutorul lotiunilor de corp. In lipsa hidratarii corespunzatoare, pielea este prima care da semne de afectiuni, glandele sudoripare nu functioneaza optim, iar calcaiele devin aspre si uscate. 

Incaltamintea incomoda duce la calcaie uscate si crapate

Incaltamintea incomoda, purtata un timp indelungat, este o alta cauza a calcaielor crapate. Papucii si sandalele, desi par initial comode, pot dezvolta afectiuni ale talpilor, cum ar fi basicile sau calcaiele crapate. Daca descoperi ca aceasta este cauza pentru care calcaiele tale nu sunt fine, ar fi indicat sa schimbi incaltamintea, cel putin pentru o anumita perioada, sa poti sesiza diferentele. 

De asemenea, nu purta niciodata pantofi care te strang sau care iti sunt prea mari, pentru ca acestia pot provoca probleme mult mai grave de sanatate. 

Calcaie crapate din cauza statului prelungit in picioare

Un alt motiv pentru care calcaiele devin aspre este statul indelungat in picioare. Din pacate, pielea talpilor persoanelor al caror job presupune acest lucru, va avea de suferit, mai ales daca nu este ingrijita corespunzator. Venele varicoase, durerea de articulatii, oboseala musculara si calcaiele crapate sunt cateva afectiuni serioase de care pot suferi femeile care stau un timp indelungat in picioare.

Netratate la timp, inclusiv calcaiele uscate si crapate, aceste afectiuni pot dezvolta altele mult mai severe. Iar cum locul de munca solicitant din punct de vedere fizic nu poate fi schimbat pe loc, ar fi recomandat sa ai in vedere un tratament la indemana: masajul cu creme si uleiuri hidratante.

 

Calcaie crapate – cauze si tratament pentru a avea picioare frumoase

Acum ca ai aflat o parte din cauzele pentru care calcaiele se usuca si crapa, cum ar fi deshidratarea sau incaltamintea incomoda, este timpul sa descoperi cateva tratamente menite sa imbunatateasca aspectul pielii:

  • Nu uita sa bei apa
  • Hidratatea corecta, cu cei doi litri de apa consumati pe zi, ar trebui sa fie o prioritate daca te confrunti cu calcaie crapate. Nu doar ca ajuti intregul organism sa functioneze corect, dar iti protejezi si pielea picioarelor.

  • Descopera produsele potrivite pentru picioarele tale 
  • Daca ai grija de fata si corp folosind creme si uleiuri dedicate, ar trebui sa aloci timp si pentru talpi. Pielea are nevoie de nutrienti si vitamine, iar acestea, pe langa superalimente pe care le poti consuma, se regasesc si in creme sau masti specifice. Poti incerca mastile pentru picioare care pot avea atat un rol exfoliant, cat si de hidratare. Cu siguranta ca nu le vei folosi in fiecare zi, insa iti poti dedica o zi din saptamana pentru ingrijirea picioarelor, inclusiv a calcaielor.

  • Utilizeaza piatra ponce cand faci baie 
  • Piatra ponce este abraziva si indeparteaza cu succes pielea moarta de pe calcaie. Astfel, pielea talpilor capata un aspect ingrijit, iar tu te poti bucura de calcaie fine si sanatoase. Nu uita sa folosesti o crema hidratanta dupa baie. 

  • Tratamentele la salon sunt benefice pentru calcaie
  • Chiar daca activitatile zilnice nu permit vizite dese la salon, ar fi bine sa iti faci o programare macar o data pe luna. Tratamentele cu parafina si uleiuri esentiale sunt recomandate femeilor care se confrunta cu picioare umflate si calcaie crapate, iar acestea se regasesc si la saloanele de cosmetica.

    Asadar, exista diverse remedii pentru calcaiele uscate si crapate. Este important sa descoperi care sunt cauzele care duc la aceasta afectiune, pentru ca mai apoi sa pui in practica tratamentele optime pentru a te bucura din nou de picioare frumoase si sanatoase.

    Sursa foto: Shutterstock.com

    Lasa un comentariu