Oxidul de zinc în protecții solare

       Poate ați observat pe diferitele creme de protecție solara, ,,oxidul de zinc,, dar oare v-ați întrebat ce este cu acest antibacterian atât de des folosit în cosmetică? Răspunsul este simplu, oxidul de zinc se folosește în unguente destinate îngrijirii pielii iritate, a ranilor sau ulceratiilor. Dar..daca vorbim despre protectiile solare… ai ghicit.. rolul oxidului de zinc este de a bloca razele UV, atat cele UVA cat si cele UVB. Cunoastem foarte bine faptul ca o crema de protectie solara este ultimul pas in rutina de ingrijire a pielii de dimineata, dar si cea care trebuie reaplicata pe tot parcursul zilei daca va aflati la soare.

       Stim de asemenea cum tipurile de SPF au beneficii mult mai dezvoltate decat sa protejeze pielea de razele UV daunatoare si de a reduce sansele de dezvoltare a cancerului, despre tipurile de SPF poti citi aici insa cel mai mare beneficiu este folosirea unei creme de protectie solara ca parte din rutina ta zilnica, in prevenirea semnelor de imbtranire prematura, aparitia ridurilor, pierderea fermitatii si a petelor solare.

   De cand este cunoscut oxidul de zinc in protectiile solare?

     Cu siguranta, ai observat printre numeroasele ingrediente, aparitia oxidului de zinc, dar te-ai intrebat oare de cand este acesta folosit in protectiile solare? Daca crema de protectie solara este un produs destul de nou ce a captat interesul oamenilor..mai precis… din perioada aniilor 1950, uimirea fiind ca oxidul de zinc este ingredientul popular in protectia solara minerala de mult mai mult timp decat produsul în sine.

Efectele fizice ale Oxidului de Zinc in protectia solara 

      Folosirea unei creme ce contine oxidul de zinc care se afla deasupra pielii, este adesea mai vizibil decat produsele de protectie solara chimice, astfel ca colorarea sa in alb si consistenta sa groasa pot provoca o pata vizibila atunci cand este aplicat, care poate transforma pielea intr-o nuanta de alb temporara  iar cand crema este utilizata in concentratia potrivita si combinata cu ingrediente suplimentare benefice pielii, nu va lasa nicio amprentă nedorita.

spf 50, protectie solara, skin 1004, Missha

Beneficiile Oxidului de Zinc in Produsele de SkinCare

      Cu totii cunoastem beneficiul principal pe care le au produsele de protectie solara, anume.. protectia pielii impotriva razelor UV și UVB, insa oxidul de zinc ofera o gama mult mai larga de  beneficii 

1. Ajută la echilibrarea producției de ulei

       Dacă aveți tenul gras sau o stralucire nedorita, alegerea aplicarii  unei creme cu oxid de zinc din gama skin1004,deoarece oxidul de zinc din crema va ajuta la minimizarea excesului de ulei, de asemenea ajuta si la diminuarea vizibla a proilor si va imbunatateste tenul in general.

2. Promoveaza vindecarea 

Oxidul de zinc este un bun reparator si adesea folosit pentru a vindeca ranile si calma pielea dupa iritatii, precum va protejeaza pielea de razele UV, asemenea formeaza si o bariera impotriva altor iritatii ce pot impedica vindecarea raniilor, precum produsul din gama Missha, Perfect Cover BB Cream-ul, produsul cel mai bine vandut la nivel mondial de la Missha,existent peste 7 tipuri de variatii, iar daca doresti o cantiate mai mica a produsului, poti opta pentru cea de 20 ml unde vei gasi un numar de 5 variatii.

SPF 50, Protectie solara, Skin 1004, Missha

3. Previne imbatranirea prematura

        Oxidul de Zinc este deja un ingredient foarte puternic iar proprietatile sale in ingrijirea pielii ajuta de asemenea anti-imbatranire. Acesta poate stimula capacitatea organismului dumneavoastra de a produce colagen- principalul factor al pielii suple si cu aspect tanar. Prin aplicarea regulata a produselor ce contin oxid de zinc, pielea isi va mentine elasticitatea, minimizand liniile fine si ridurile vizibile, un astfel de produs fiind crema All Around Safe.

       Oxidul de Zinc este mai mult decat un simplu ingredient in produsele de ingrijire a pielii, nu doar ca acesta este unul eficient pentru pielea dumneavoastra, dar poate fi gasit si in alte produse de infrumusetare, cum ar fi samponul, de asemenea oxidul de zinc, poate ajuta la minimizarea excesului de ulei de pe fata, poate controla si cantitatea de ulei produs pe scalp.   

      Nu-i asa că un simplu ingredient poate fi benefic in atatea mii de produse, ajutandu-ti pielea, scalpul, tenul sa fie mai sanatoase si luminoase.

Lasa un comentariu