Ingrijirea tenului iarna

Priveste-ne si in sezonul rece, iar odata cu venirea iernii, trebuie sa avem grija si de tenul nostru. Da, pielea este mult mai predispusa iarna, deoarece aerul rece nu face altceva decat sa usuce si sa irite si mai rau pielea, iar daca TU nu esti atent la pielea ta pe timpul iernii nu faci altceva decat sa oferi pielii o imbatranire precoce.

 Ingrijirea tenului iarna

,,De ce este bine sa avem grija de tenul nostru iarna? Raspunsul se afla in timpul de afara, astfel ca gradele scazute ofera asupra pielii o circulatie mai lenta, ceea ce impiedica o buna oxigenare si hranire a tesutului.

Produsele pe care probabil le foloseai vara, nu iti vor mai oferi protectia necesara si pe timpul de iarna.

Iata mai jos cateva metode prin care iti vei ingriji tenul iarna si ca urmare iti vei schimba rutina de ingrijire a pielii pe care ai avut-o pe timpul verii cu una necesara pentru iarna. 

Prin urmare e bine sa stii cum se adapteaza pielea ta la schimbarile de mediu si temperatura, ci apoi adaptati produsele in functie de nevoie.

PASUL 1: ADOPTATI O ABORDARE MAI BLANDA A CURATARII-Un bun exemplu ar fi sa nu utilizati produsele de curatare cu spuma si bule din timpul verii si pe timpul iernii deoarece ele nu va vor face nici un favor in acest anotimp. Chiar daca produsele de acest fel au rolul de a indeparta murdaria si uleiul, ele totusi contin suflati care va vor USCA fata in loc sa o hidrateze. Bine de retinut este faptul ca trebuie sa blocati hidratarea in aceasta iarna, prin urmare treceti la creme de curatare blande, uleiuri si balsamuri ce va vor curata pielea fara a-i perturba bariera naturala.

PASUL 2: INCORPOREAZA O EXFOLIERE BLANDA- Un exfoliant delicat va indeparta celulele moarte ale pielii care se acumuleaza din cauza aerului de iarna si care va usca pielea, chiar daca vremea de iarna poate face ca pielea sa devina terna in timpul lunilor reci, inseamna ca si rutina dumneavoastra de ingrijire de pe timpul iernii trebuie sa beneficieze de o exfoliere usoara. 

Dear, klairs Gentle Black Sugar Exfoliant: Fiind crema potrivita pentru orice tip de ten, fiind puternic exfolianta. Imbogatita cu zahar negru scrub-ul elimina celulele moarte si punctele negre, exfoliand pielea uscata si oferindu-i un aspect lucios si hidratat.

PASUL 3: ADU UN PLUS CREMEI TALE HIDRATANTE- Hidratarea pielii este un alt pas necesar in ingrijirea pielii pe timpul iernii. Din cauza ca in seoznul rece pielea noastra produce mai putine uleiuri comparativ cu timpul verii, poate fi si motivul pentru care ai o piele uscata, cu pete si descuamari. Exista creme hidratante in functie de tipul tau de piele, astfel ca in functie de tenul tau este importanta si crema pe care o folosesti.

Celimax Noni Energy Repair Cream: Crema foarte hranitoare cu 55% extract de noni si 1% ulei de seminta de noni utilizata pentru calmare si hidratarea pielii uscate si deteriorate, fiind un produs care se utilizeaza pentru pielea sensibila.

PASUL 4: FOLOSITI PROTECTIE SOLARA- Chiar daca nu ai parte de zile insorite, te intrebi totusi de ce recomand utilizarea de protectie solara, ei bine, soarele de pe timpul iernii este la fel de periculos ca si cel de pe timpul verii, Utilizarea regulata a cremei de protectie solara si utilizarea unei creme hidratante ce contine protectie solara, va mentine pielea protejata atat de soare si razele UV cat si de semnele premature de imbatranire.

Benton Air Fit UV Defense Sun Cream (SPF50+ PA++++): Crema solara ofera luminozitate, ingrijirea ridurilor si hidratare, aceasta ofera protectie asupra pielii impotriva razelor UV, fiind o crema testata de o clinica europeana de testare de renume, aceasta contine extract de centella asiatica, pantenol, glicirrizat dipotasic si tocoferol pentru hidratare si hranirea pielii, intarind in acelasi timp barierele cutanate, prezentata intr-o forma hidratanta si textura cremoasa ce nu lasa urme albe.

PASUL 5: CONCENTREAZĂ-TE PE STRATIFICARE:- Precum protectia pe care o acorzi atunci cand iesi din casa, aici ma refer la hainele groase pentru a nu-ti fie frig, in acelasi mod ar trebui sa iti protejezi si pielea in sezonul rece. Stratificarea fiind utila pentru a proteja pielea de eventualele probleme in ceea ce priveste uscarea excesiva si iritatiile. Este bine de siut sa le stratifici in functie de mod, insemnand de la cele mai usoare pana la cele mai grele. Incepeti prin utilizarea tonicelor apoase iar serurile si cremele hidratante se utilizeaza pe locul doi. Indiferent de pielea pe care o ai este bine de stiut ca aceasta trebuie mentinuta hidratata in timpul la astfel de luni.

-Dear, Klairs Supple Preparation Facial Toner 180- Tonerul de la Klairs ce are la baza extracte botanice pentru a echilibra nivelul pH-ului pielii si asigura o alimentatie completa pentru piele, prin urmare creste eficacitatea esentelor si cremelor aplicate dupa folosirea sa. Acest toner nu irita pielea fiind potrivita pentru toate tipurile.

-Acwell Licorice pH Balancing Advance Serum- Serul de la ACWELL rafineaza si lumineaza pielea plictisitoare cu apa naturala de lemn dulce si extracte de radacina, fiind un ser bogat in antioxidanti pentru a atrage hidratarea si minimiza liniile fine, acest ser este dedicat doar tipurilor de piele mixta si normala, dar si pentru cea sensibila avand un pH de 5,5~7,5. De retinut ca acest ser nu contine alcool, uleuri minerale si esentiale dar nici parabeni si silicon.

CONCLUZIE:

 Bine te-am gasit, cititorule si in partea de incheiere a acestui blog, dupa cum ai observat schimbarea rutinei de ingrijire a pielii in functie de anotimpuri este esentiala pentru a menține sanatatea si stralucirea vibranta a pielii tale. Prin adaptarea regimului zilnic pentru a se potrivi nevoilor unice ale pielii tale, poti limita orice uscaciune, roseata si/sau iritatie pe care le poate provoca anotimpul. Atunci cand schimbati un ingredient cu altul, lasati cateva zile de aplicare inainte de a determina eficienta acestuia.

Echipa WowSkin, iti recomanda sa ai grija de tenul tau indiferent de perioada anotimpului, si sa nu uiti ca doar cu grija si atentie, pielea ta va fi protejata in orice moment sau parte a zilei, luna sau anotimp in care te afli. 

Lasa un comentariu